joi, 1 noiembrie 2012

Destinatii turistice in Grecia: Riviera Olimpului - Leptokaria

Statiunea Leptokaria este o statiune situata pe litoralul Marii Egee, in regiunea Pieria (Riviera Olimpului), la 25 km sud-est de Paralia Katerini si aproximativ 15 km de Muntele Olimp.

Leptokaria este o statiune mica si linistita fiind o destinatia turistica ideala pentru o vacanta relaxanta in Grecia impreuna cu familia.
In Leptokaria gasiti plaje deosebite, cu nisip fin si ape limpezi, facilitati turistice de calitate, monumente culturale si un centru de informare turistica pentru toata zona coastei Pieria.

Statiunea Leptokaria are o populatie de aproximativ 3.500 de locuitori, dar in sezonului estival, plajele sunt asaltate de mii de turisti, in marea lor majoritate est-europeni.
Leptokaria este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Grecia, de pe Riviera Olimpica, situata la poalele Muntelui Olimp pe malul Marii Egee, oferind toate conditiile necesare unei vacante minunate. Deasupra statiunii se inalta Muntele Olimp, locuinta celor 12 zei in mitologia greaca. Legendarul muzician si poet Orfeu s-a nascut in Leptokaria.
Leptokaria beneficiaza de un climat mediteranean, iar localizarea in vecinatatea Muntelui Olimp ofera conditii placuta in toata perioada anului: cu aer curat si proaspat. Valorile medii absolute anuale ale temperaturii: maxima = 20-21º C / minima = 11º C. In perioada estivala, temperaturile variaza intre 17º C si 29º C
Plaja din Leptokaria este cu nisip si pietricele (naturala), iar apa marii este limpede si curata, intrarea in mare fiind destul de abrupta (atentie pentru cei care nu prea stiu sa inoate).
Datorita salinitatii ridicate in Marea Egee cresc alge (salinitatea Marii Egee este de 2 ori mai ridicata decat cea a Marii Negre) si, de asemenea, fata de alte destinatii turistice din Grecia, in Leptokaria nu sunt arici de mare.
O alta caracteristica a statiunii Leptokaria este prezenta super-marketurilor intr-un numar destul de mare, cu preturi mai mici decat  hipermarketurile de la noi .
Din Leptokaria puteti merge in diverse excursii: croaziera cu vaporul la Skiathos, croaziera in jurul Muntelui Olimp, excursie la Meteora, excursie la  Atena, seara greceasca.
Seara statiunea Leptokaria este foarte animata, turistii putand alege terasele de pe faleza, terasele din statiune, concerte, cluburi. Serviciile sunt in general ireprosabila, iar mancarea greceasca - sanatoasa si delicioasa.

Cum ajung in Leptokaria?

- cu avionul:  Bucuresti - Salonic. Transferul din Salonic in Leptokaria dureaza aproximativ 1h si 30 min, distanta fiind de circa 90 km.
- cu autoturismul: Bucuresti (RO) - Giurgiu (RO) - Ruse (BG) - Plevna (BG) - Sofia (BG) - Pomachonas (GR) - Katerini (GR) - Leptokaria (GR)
Leptokaria este una dintre cele mai linistite statiuni de pe Riviera Olimpului, fiind destinatia perfecta de vacanta pentru familiile cu copii sau pentru cei ce vor sa petreaca un sejur in vecinatatea Muntelui Olimp, asezamntul zeilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu