vineri, 2 noiembrie 2012

Destinatii turistice Grecia: Riviera Olimpului - Nei Pori




Nei Pori este o staţiune modernă de pe Riviera Olimpului, situata între muntele Olimp şi Marea Egee si se invecineaza cu Golful Thermion la est si Muntii Oierian la vest.
Nei Pori se afla in prefectura Pieria, in vecinatatea altor destinatii turistice importante din Grecia: la 36 km distanţă de Paralia Katerini, Platamonas, Olympic Beach, Leptokaria şi 70 km distanta in Salonic.

Frumuseţea peisajului natural este unul dintre motivele pentru care Nei Pori este destinatia perfectă pentru o vacanţă de vis, dar şi pentru vestigiile istorice şi numeroasele posibilităţi de agrement.

Staţiunea Nei Pori beneficiaza de un climat mediteranean, cu veri însorite şi uscate si ierni blânde şi ploioase. Cele mai potrivite perioade ale anului pentru o vacanţă in Nei Pori sunt sfârşitul lunii iunie sau de la sfârşitul lunii august până în octombrie, cand temperaturile sunt mai plăcute.
Plajele din Nei Pori sunt intinse, cu nisip fin si apa curata, de o calitate deosebită, recunoscută prin acordarea celei mai inalte distinctii în domeniu: Steagul albastru. Plajele din Nei Pori sunt printre cele mai frumoase şi mai curate plaje din Grecia, locuitori din toată Grecia venind aici pentru plaja. In sudul staţiunii sunt si plaje neorganizate sau plaje private, iar la poalele muntelui Kissafos sunt mai multe golfulete cu peisaje idilice, apreciate de turisti.


Odata ajunsi in Nei Pori, pe langa plaja, turistii au multiple posibilitati de a practica sporturi acvatice: water ski, ski jet, plimbare cu banana, scufundari.
Majoritatea hotelurilor, vilelor si apartamentelor din Nei Pori sunt noi, cu arhitectură modernă, facilitati si servicii de calitate.
De-a lungul litoralului sunt restaurante, taverne, baruri si cafenele unde puteti savura delicioasele preparate ale bucatariei grecesti.
Bulevardul din Nei Pori este locul perfect pentru plimbari matinale sau seara devreme, jogging, ciclism sau doar pentru a savura o cafea grecească tradiţională la una dintre cafenele. Seara te poţi plimba de-a lungul plajei, sa savurezi o băutură şi te realxezi pe băncuţele care mărginesc bulevardul. În Nei Pori sunt numeroase magazine si supermarket-uri de unde poti cumpara articole de plaja si imbracaminte, suveniruri sau cadouri.
Iubitorii de artă se pot bucura de concerte si spectacole drama grecească la Theatrul Roman de la Dion.
Nei Pori, având o poziţionare geografică foarte bună şi o reţea de drumuri dezvoltata, dă posibilitatea turiştilor de a face excursii  la obiective si destinaţii turistice renumite, precum Paralia Katerini, Olimpic Beach, Platamonas, Meteora, Halkidiki sau Salonic

Atractii turistice Nei Pori:

- ruinele orasului Dion este un sit arheologic si un muzeu ce include templul zeilor din Olimp, teatrul grecesc, sanctuarul lui Isis si Demetra, cu multe alte galerii. Orasul Dion este o asezare aflata la nord-est de muntele Olimp, fondat de regii macedonieni. Ruinele orasului dateaza din perioada bizantine si au fost ingropate de un cutremur in secolul V iCr, in urma sapaturilor arheologice au fost descoperite morminte, teatre, sanctuare si alte obiecte din epoca fierului, printre care si mozaicul de la Medusa.
- Castelul Platamonas este situat in partea de sud a Pieriei si a fost construit de regele Franc din Thesaloniki in anul 1205.
- bisericile si manstirile bizantine si postbizantine.
- situl arheologic Makrigialos este unul dintre cele mai mari situri din perioada neolitica.
- Parcul National - Muntele Olimp recomandat iubitorilor de alpinism dar si celor pasionati de mitologie. Cel mai bun moment pentru a urca pe Muntele Olimp este dimineaţa, la primele ore, pentru a surprinde răsăritul pe munte.
- satele tradiţionale Vechiul Pori şi Vechiul Pantelimon.
Sfaturi:
- cumpatati-va pachetele de vacanta de la o agenţie de turism, deoarece proprietarii de hoteluri sau de pensiuni va pot cere preturi foarte mari, mai ales in sezonul estival;
- in Nei Pori sunt locuri de camping foarte frumoase si curate, cu paza permanenta.
- in magazine preturile sunt negociabile, putand obtine reduceri de pana la 30%.

Cum ajung in Nei Pori?

Cu avionul, cel mai apropiat aeroport de Nei Pori este Aeroportul Macedonia din Thessaloniki, aflat la 68 km. De pe aeroportul din Salonic poti ajunge in Nei Pori in circa o ora cu autobuzul, taxi sau cu o maşină închiriată. Dacă iei un taxi, negociaza pretul inainte!
- cu masina: Bucuresti (RO) - Giurgiu (RO) - Ruse (BG) - Plevna (BG) - Sofia (BG) - Pomachonas (GR) - Katerini (GR) - Nei Pori (GR)
Nei Pori, ca orice statiune de pe Riviera Olimpului, este o destinaţie de vacanţă romantica, moderna si cocheta, cu preturi accesibile si servicii de calitate, o imbinare perfecta intre traditie si prezent, intre mit si realitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu