joi, 1 noiembrie 2012

Destinatii turistice Grecia: Malia - insula Creta

Destinatii turistice Grecia: Malia - insula Creta

Malia este o statiune moderna din insula Creta, situata la aproximativ 34 de km Heraklion, fiind preferata de tinerii petrecareti dornici de distractie, plaja si bautura iefina.

Statiunea Malia nu are o reputatie prea buna, asemanata deseori cu Vama Veche de pe litoralul romanesc, fiind o destinatie care atrage tinerii non-conformisti si petrecareti, in cautare permanenta de distractie maxima si bautura ieftina.
Malia - Insula Creta

In Malia, plaja cu nisip fin are o lungime de circa 2 km, presarata cu numeroase baruri si facilitati pentru sporturi nautice. Plajele din Malia sunt linistite dimineata, insa dupa lasarea serii distractia in barurile si cluburile de pe plaja se prelungeste pana la orele diminetii.
In timpul zilei, frumoasa plaja cu nisip din Malia este locul perfect pentru iubitorii de soare, singurul inconvenient fiind aglomeratia.

Cei ce vor sa faca plaja intr-o zona mai linistita si mai aerisita au la dispozitie o alta plaja cu nisip fin si ape limpezi, aflata in apropiere sitului arheologic, insa la circa  3 km de centrul statiunii Malia.
Turistii ce doresc sa petreaca o vacanta linistita in Malia pot alege si alte plaje periferice: plaja Stalis la vest, plaja Potamos sau plajele Lasithi de la est.

Malia - Insula Creta

Atractii turistice in Malia

Vechiul sat Malia, specific asezarilor rurale din insula Creta, se afla pe drumul principal dintre Heraklion si Agios Nikolaos, paralel cu linia plajei.
Malia este cel mai un bun loc din insula Creta, unde turistii pot observa in extrasezon migrarea pasarilor calatoare primavara si toamna.
In Malia se afla un sit arheologic, unde sapaturile sunt in desfasurare, in care se afla ruine bine conservate ce evoca timpurile demult apuse ale civilizatiei minoice.
Arheologii inca lucreaza la sit, dar turistii pot vizita mare parte din perimetrul acestuia, avand la dispozitie panouri de informare asupra vestigiilor  scoase la suprafata de arheologi.

Malia - Insula Creta

Mai exista si un sit mortuar, denumit Chrysolakkos. Relicvele descoperite in aceste morminte sunt pastrate in Muzeul Arheologic din Heraklion. Principala zona pe care trebuie sa o vezi este cea a fostului palat, construit in 1900 I.Hr., distrus in 1700 I.Hr., reconstruit, apoi distrus din nou in jurul anului 1450 I.Hr., odata cu distrugerea civilizatiei minoice din insula Creta. Curtea centrala a palatului constituie punctul focal, din care sa incerci sa intelegi cladirile somptuoase care te-ar fi inconjurat din toate partile. Ruinele unor zone de depozitare si a unor puturi, dar si ale unei uriase cladiri administrative indica faptul ca palatul era la fel de populat si de plin de provizii ca orice mare oras modern.
Statiunea Malia este destinatia perfecta de vacanta in insula Creta pentru turistii petrecareti, viata de noapte de aici fiind cea care atrage anual mii de vizitatori

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu