marți, 30 octombrie 2012

Paradisul florilor: Gradina Keukenhof - Olanda

Gradina Keukenhof - Olanda

Pentru cine iubeste florile si  armonia culorilor, nu exista loc mai potrivit de vizitat decat cea mai mare gradina de flori din lume: Gradina Keukenhof din Lisse-Olanda.

Gradina Keukenhof - Olanda

Gradina Keukenhof este situata la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, in Lisse, oraselul  facut celebru tocmai de aceasta gradina mirifica: Keukenhof. Tot ce am vazut acolo e impresionant si a depasit cu mult imaginatia  mea, deloc modesta in ceea ce priveste florile si natura J. Peste 100 de specii de lalele pe care probabil nu ai ocazia sa le vezi in alta parte, de culori si forme pe care numai Natura le poate inventa: alb imaculat, rosu aprins, negru, roz cu galben, alb cu verde, lalele pestrite sau franjuratei. Toate sunt armonios aranjate in acest parc decupat parca din paradis. Gradina Keukenhof are o suprafata de 32 de ha, toate cultivate cu flori (lalele, narcise,  zambile, ghiocei de gradina, branduse, jerbera), un spatiu de vis,  strajuit de mai bine de 2.500 de copaci din specii diferite.
Gradina Keukenhof este brazdata de o multime de alei pe marginea carora, bancutele  te imbie sa te asezi si sa contempli pe indelete superbul peisaj. Raul care traverseaza gradina, cu lebedele lui linistite,  vine parca sa completeze multimea surprizelor pe care Gradina Keukenhof ti le ofera la fiecare pas.                  
Si, ca si cum nu era de ajuns, de o parte si de alta a Gradinii Keukenhof poti admira  campuri intregi cultivate cu lalele si zambile, cat vezi cu ochii, aranjate in fasii de diferite culori. Sentimentul de incantare provocat de acel peisaj poate fi descries cu greu: e ca si cum un mare pofticios  ar avea in fata rauri de ciocolata, si munti de turta dulce.

Gradina Keukenhof - Olanda

Vizitatori sunt cu miile, este si normal avand in vedere ca perioada din an in care poti vizita gradina este una foarte scurta: din martie pana in mai. Pentru 2013 iti poti cumpara deja bilete direct de pe site-ul oficial  www.keukenhof.nl. Pretul unui bilet este de 15 euro pentru adulti si 7,5 euro pentru copii la care se mai adauga un cost de aproximativ 7-8 euro pentru transportul Amsterdam-Lisse. Perioada in care Gradina Keukenhof este deschisa in 2013 este 20 martie-20 mai, insa este ideal sa ajungi pe la mijlocul perioadei pentru a prinde cat mai multe specii de lalele inflorite ( fiind atat de multe specii, perioadele de inflorire sunt, fireste, diferite).
La iesirea din Gardina Keukenhof poti cumpara pentru tine sau pentru cei de acasa  bulbi de lalele, ghivece de flori sau o multime de alte suveniruri, nemaipunand la socoteala imaginile superbe ramase deja in sufletul  tau probabil pentru tot restul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu