marți, 30 octombrie 2012

Mirifica zona Bled - Slovenia

Destinatii turistice Slovenia - Bled

Slovenia este o tara frumoasa si are niste locuri cu adevarat mirifice. Unul dintre aceste locuri este zona Bled, o mica statiune situata chiar pe marginea lacului cu acelasi nume.

Bled - Slovenia

Din Ljubljana nu faci mai mult de 40 de km ca sa ajungi in aceste locuri minunate. Imaginile de care te poti bucura vizitand acest orasel sunt greu de descris in cuvinte: este un loc de poveste cu un lac de culoare albastru-verzui in care se oglindeste o mica insula situata chiar in mijlocul lui. Si ca peisajul sa fie chiar de basm, pe insulita este o biserica cu un turn inalt, strajuita de copaci mari si frumosi.  Exista si un castel situat pe varful unei stanci construit prin anul 1004 care adaposteste inauntru un muzeu cu multe obiecte medievale ce amintesc de franturi din istoria acestei fortarete.
Intr-o parte a insulitei exista o scara construita din beton care numara, nici mai mult nici mai putin, de 99 de trepte. Urmand traditia locului un mire care se casatoreste acolo trebuie sa-si poarte mireasa in brate pe aceste trepte, iar mireasa trebuie sa ramana tacuta pe tot parcursul “traseului”.
Cui ii place sa faca fotografii, aici e locul potrivit pentru el. Daca mergi pe drumul care incercuieste lacul poti surprinde imagini foarte frumoase care raman intiparite pe retina fara sa vrei. Peisajele vazute la Bled au ramas si pentru mine peisaje-reper care, atunci cand iti faci un rezumat al celor mai frumoase locuri vazute, sigur imaginea lacului Bled, cu bisericuta de pe insula, iti vine in minte.

Cu multa placere imi aduc aminte si de pensiunea unde am innoptat in acea zona, undeva intr-un sat invecinat numit Zasip. Peisajul care iti aparea in fata o data ce paseai in curtea pensiunii era incredibil: o curte plina de flori armonios incadrate de un gazon verde, proaspat taiat, cu doua randuri de meri in partea dreapta a curtii taiati ca la carte si o pensiune cocheta. In departare se zareau muntii Alpi, plini de zapada strajuind parca minunatiile de pe pamant.  Linistea care cuprindea tot satul la lasarea intunericului si  lumina care venea din turnul bisericii din sat iti amintea ca te afli intr-un loc special, un loc pe care ar fi pacat sa-l ratezi daca te afli prin zona…. sau daca nu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu