luni, 29 octombrie 2012

Destinatii turistice Grecia: Kalamaki - insula Zakynthos

Destinatii turistice Grecia: Kalamaki - insula Zakynthos

Kalamaki este una din cele mai frumoase si pitoresti statiuni din insula Zakynthos, cu o atmosfera relaxanta si plaje minunate, fiind frecventata de familiile cu copii sau de turistii ce isi doaresc o vacanta linistita.

Statiunea Kalamaki este situata intr-un golf in sud-estul insulei Zakynthos si se intinde de-a lungul unei plaje cu nisip fin si auriu, declarata parc national datorita frumusetii sale si testoaselor Caretta–Caretta care traiesc aici.
Kalamaki - Insula Zakynthos


Kalamaki se afla la 3 km de aeroportul din Zakynthos, la 6 km sud de capitala insulei Zakynthos (Zante Town) si la 5 km nord-est de statiunea Laganas.
Plaja din Kalamaki, cu nisip fin si apa extrem de limpede, este intinsa si curata, fiind despartita de plaja din Laganas de o padure de pini. Intrarea in apa este lina, fiind potrivita pentru toate tipurile de inotatori. Pe plaja se pot inchiria umbrele si sezlonguri (7-10 euro/zi pentru o umbrela si 2 sezlonguri), precum si hidrobiciclete.

Atractii turistice in Kalamaki:

Biserica Aghios Alypios, Biserica Aghia Kyriaki; Rezervatia naturala a testoaselor Caretta-Caretta.
Zona de coasta din partea de est si sud de Kalamaki pana la plajele Secania si Dafnin, cat si Insula Pelouso reprezinta habitatul broastelor testoase Caretta-Caretta. Plajele se afla in zona protejata a parcului natural al testoaselor, de aceea campingul sau sederea pe plaja in timpul noptii sunt interzise, zgomotul si luminile avand efecte negative asupra testoaselor.
De asemenea, majoritatea sporturile nautice sunt interzise.
In zona protejata sunt impuse si alte reguli ce trebuie respectate pe plajele broastelor testoase Caretta-Caretta:
• Sapatul in nisipul de pe plaja este absolut interzis, mai ales in zonele mai indepartate fata de mare.
• Este interzisa utilizarea umbrelelor de plaja cu sistem de fixare in nisip.
• Este interzis accesul vehiculelor pe plaja.
• In cazul in care aveti un animal de companie (caine sau pisica), nu ii permiteti sa sape in nisip.

Broscutele Caretta-Caretta

In Kalamaki sunt cele mai bune taverne grecesti din insula Zakynthos, dar si restaurante cu specific international, indeosebi englezeasc. Va recomandam preparatele din peste proaspat si fructele de mare, in general preparatele traditionale grecesti pentru savoarea si prospetimea acestora.
In timpul zilei, Kalamaki este statiunea perfecta pentru plaja, plimbari pe jos sau cu bicicleta prin imprejurimi, zona fiind marginita de munti si plantatii de maslini.
Seara o puteti petrece la discoteca din imediata vecinatate a statiunii Kalamaki sau in barurile-karaoke. Pentru mai multa atmosfera, turistii pot alege sa petreaca in statiunea Laganas, aflata la numai 4 km distanta.
In Kalamaki sunt minimarketuri bine aprovizionate si magazine de suveniruri pentru toate gusturile. Capitala Zakynthos (Zante) Town este insa foarte aproape, daca va doriti mai multe optiuni pentru shopping.

Cum ajungem in Kalamaki?

- cu avionul: aeroportul insulei Zakynthos este situat la aproximativ 3 km de Kalamaki, motiv pentru care ziua statiunea poate fi destul de zgomotoasa. Noaptea nici un zbor nu se efectueaza pe aeroportul din Zakynthos, ca masura de protectie a rezervatiei naturale a broastelor testoase Caretta-Caretta. Transferul de la aeroport pana in Kalamaki dureaza aproximativ 15 minute.
- cu autoturismul sau autocarul: Bucuresti (RO) - Giurgiu (RO) - Ruse (BG) - Sofia (BG) - Plevna (BG) - Sofia (BG) - Promachomas (GR) - Patras - Kilini (GR) -  Zante Town (GR) - Kalamaki - 1.250 km - aproximativ 21 ore.
Pentru transportul intre statiunile insulei sunt autobuze spre Zakynthos (Zante Town) si taxiuri care pot fi luate din intersectia principala din Kalamaki. Se pot inchiria autoturisme (25-35 euro/zi), motociclete sau biciclete pentru plimbarile scurte din vecinatatea statiunii.

Kalamaki - Insula Zakynthos

Statiunea Kalamaki din insula Zakynthos este destinatia perfecta pentru aceaia dintre dvs care vor sa descopere frumusetea insulelor ionice, ospitalitatea localnicilor si delicioasele preparate traditionale ale bucatariei grecesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu