luni, 22 octombrie 2012

Turnul Galata Istanbul

Obiective turistice Istanbul - Turnul Galata

Turnul Galata (Galata Kulesi) este unul dintre cele mai bune locuri unde poti descoperi privelistea si maretia orasului Istanbul, turnul dezvaluind turistilor o panorama surprinzatoare de la Cornul de Aur pana la stramtoarea Bosfor

Turnul Galata domina cartierul Beyoglu inca din anul 1348 cand a fost construit de o colonie de genovezi, facand parte dintr-o mai vasta linie fortificata compusa din 24 astfel de turnuri pentru a se asigura apararea orasului impotriva atacurilor dinspre stamtoarea Bosfor.
Turnul Galata - Istanbul
Dupa ce  in anul 1453 otomanii au cucerit orasul Istanbul, Turnul Galata a fost transformat in inchisoare si hambar naval, iar ulterior prin secolul 19 a servit ca punct de observatie pentru desele incendii ce aveau loc in oras, deoarece majoritatea caselor erau construite din lemn. De-a lungul timpului turnul a cunoscut mai multe etape de reparatii si consolidari.
Turnul Galata are 9 etaje, ultimele doua fiind transformate intr-o cafeanea si restaurant, unde turistii pot asista seara la diverse spectacole cu muzica si dansuri traditionale turcesti..
Pentru a urca in turn turistii au la dispozitie doua lifturi care urca pana la etajul 7 al turnului, iar de acolo vor urca pe jos cele cateva trepte pentru a ajunge pe balconul turnului.

Turnul Galata - Istanbul

La etajul 7 al turnului, la coborarea din lift, turistii pot citi legenda lui Icar in varianta turceasca, conform careia un anume Hezarfen Ahmet Çelebi, a zburat in anul 1348, cu aripi confectionate de el din turnul Galata deasupra Bosforului pana la Üsküdar (in partea asiatica a orasului – aproximativ 3 km). Legenda mai spune ca sultanul Murad al IV-lea impresionat si speriat de isprava  “aviatorului” l-a exilat in Algeria.

Turnul Galata - Istanbul

Informatii utile despre Turnul Galata
Orar: Turnul Galata este deschis vizitatorilor in fiecare zi intre orele 09:00 - 20:00
Adresa:
Piata Galata (Galata Meydanı), Şişhane.
Puteti ajunge urcand dealul de la Podul Galata sau puteti cobori dealul din Istiklal Caddesi
Transport: Metrou - statia Karakoy
Telefon: +90.212.293.81.80
Website: http://www.galatatower.net
Preturi: Taxa de intrare este de 5 lire turcesti pentru vizitatorii locali si 10 lire turcesti pentru straini (6€/persoana).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu