luni, 22 octombrie 2012

Cum sa calatoresti cu bani putini?

Sfaturi pentru vacante cu buget redus


Calatoriile oriunde in lume  pot fi la indemana fiecaruia. Daca sunteti neincrezatori in aceasta afirmatie, aflati ca se poate si cu putina vointa si antrenament se poate calatori oriunde in lume, chiar si gratis.
 Este o idée preconceputa ca a calatori este scump si dificil si aceasta a fost impamantenita doar de catre care isi doresc hoteluri de 5 stele si servicii all-inclusive. Nu neg faptul ca o vacanta la un hotel de 5* cu servicii de calitate all-inclusive nu este la indemana oricui.
Toti cei care activeaza in domeniul turismul au ca unic scop obtinerea de venituri, de profit, in ultima instanta ei vor ca turistii ce le calca pragul sa cheltuiasca cat mai multi bani. Acest lucru este normal intr-o economie de piata, insa tu esti cel care ia singur decizii si ai posibilitatea si libertatea sa alegi cea mai ieftina varianta pentru vacantele tale.
Iata mai jos cateva sfaturi pentru vacante cu buget redus sau chiar gratis:
1. Bucuria simpla de a calatori – nu iti stabili dinanite un itinerariu, lasa-te purtat de doria de a vedea mereu locuri noi. Descopera un nou oras plimbandu-te pe strazile lui, vorbind cu oamenii, invatand lucruri importante despre lume, rugand localnicii sa te cazeze si sa iti despre frumusetile locului. Vei avea parte de o masa autentica, de o bautura… gratis si de un experiment cultural deosebit.
2. Nevoile tale sunt foarte… ieftine! De obicei avem nevoie de aer, hrana sanatoasa, apa proaspata, exercitii fizice, stimulare creativa, parteneri de drum, stima de sine si un loc de dormit. Restul lucrurilor sunt inutile, ia acestea se obtin fara prea mult effort si fara prea multi bani.
3. Daca locuiesti in Romania si vei sa calatoresti in America, iti va fi imposibil sa o faci gratis! Iar daca tu consideri ca timpul inseamna bani, atunci vei cheltui bani tot timpul! Timpul ete gratis si ai tot timpul din lume sa calatoresti. Incerca sa vezi lumea in alt mod: cauta excursiile si vacantele in apropiere, acolo unde poti ajunge usor cu masina sau cu autostopul. De exemplu, Grecia doar e la 500 de km de Bucuresti!
 4. Cand calatoresti nu ai nevoie sa platesti chirie, nu ai nevoie de masina, de cuptor, de curent, cablu TV, abonament la sala, canapea sau un dulap de haine. Uita de grijije de zi cu zi: in vacante esti liber sa calatoresti oriunde si cu cat mai putini bai. In vacanta nu ai sefi, nu exista contracte nu platesti utilitati!
5. Ai incredere in oameni pentru ca multi localnici sunt ospitalieri si isi deschid casele pentru calatori. Astfel vei avea un loc de dormit si poate chiar o masa gratis.
6. Invata sa faci ceva special. Daca esti un barman, bucatar sau cantaret talentat, “vinde-ti” talentul contra cazare, masa si bani de buzunar. Este o metoda aplicata de foarte multi tineri, care ajung sa aiba experiente fabuloase. Dar oricine o poate face cu putin curaj…
7. Nu incerca sa calatoresti gratis pentru ca  va fi aproape imposibil. Incearca aceasta metoda in orasele mici sau la… tara. Oamenii sunt mai relaxati, mai deschisi, apa mai curate,, locurile mai sigure. Nu iti fa planuri dinainte, descopera pe parcurs unde te duce… drumul!
Daca toate aceste sfaturi nu ti se potrivesc, dar totusi vrei sa calatoresti ieftin prin lume, atunci sfatul meu este sa te specializezi intr-un job care presupune calatorii dese si in locuri exotice.
Alegerea de a calatori ieftin si de a descoperi mereu locuri noi depinde numai de tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu