marți, 23 octombrie 2012

Destinatii turistice Grecia: insula Creta - Hersonissos

Destinatii turistice Grecia: insula Creta - Statiunea Hersonissos


Statiunea Hersonissos, situata pe coasta nordica a insulei Creta, la 26 km est de capitala Heraklion fiind cea mai cunoscuta, mai dezvotata mai animata statiune turistica de pe insula Creta.
Hersonissos, un fost satuc de pescari de pe coasta nordica a insulei Creta, s-a dezvoltat mai ales dupa anul 1960. odata cu dezvoltarea turismului depasindu-si astfel conditia de port modest pentru comertul cu produse agricole.
In extrasezon, Herssonissos este un satuc linistit, avand o populatie de circa 3.000 de locuitori, care se anima in perioada sezonului estival, statiunea fiind destinatia de vacanta pentru sute de mii de turisti.
Hersonissos este destinatia perfecta pentru turistii care vor sa se relaxeze la soare si care vor sa profite de plajele cu nisip fin si ape leu-turcoaz, dar si pentru turistii care cauta distractie si o viata de noapte animata. Popularitatea sa in randul turistilor se datoareaza in primul rand vietii de noapte animate, fiind preferata de tineri dornici de distractie in zecile de discoteci, baruri si cluburi de noapte.
Cei ce aleg sa isi petreaca vacanta aici, vor gasi in Hersonissos plaje frumoase, dar aglomerate, strazi cu numeroase magazine de suveniruri, haine si bijuterii deschise zilnic intre orele 9 si 22, restaurante si cafenele pentru toate gusturile.

Ce poti face in Hersonissos?

- In primul rand cei ce aleg Hersonissos pentru o vacanta in Creta prefera aceasta statiune pentru viata de noapte spumoasa si animata.
- plaja si soare: In Hersonissos plajele sunt foarte frumoase, dar cam agglomerate, dar turistii pot allege si alte plaje din apropiere sau excursii pe insulele invecinate.
- shopping: In Hersonissos sutt numeroase magazine cu produse ale unor firme cunoscute, suveniruri, obiecte de piele si de artizanat sau bijuterii. Cele mai cautate suveniruri in Hersonissos si in insula Creta sunt obiectele de artizanat, broderiile, dar si diferite sortimente de branza de capra.
- liniste si relaxare: La cativa kilometri sud de Hersonissos sunt cateva sate pitoresti, foarte linistite, unde puteti combina relaxarea cu facilitatile moderne, putand asfel alege dinntre numeroasele hoteluri sau sau vile din Koutouloufari, Piskopiano sau Ano Hersonissos.
- Familiile cu copii ce aleg sa isi petreaca concediul in Creta, au la dispozitie doua parcuri acvatice, un acvariu in Hersonissos si uriasul CretAquarim situat in apropiere, in Gournes, dar si plaje cu nisip fin si intrare lina in mare. La toate acestea se adauga locurile de joaca, cluburile pentru copii si alte activitati la care pot lua parte in cadrul hotelurilor din statiune.
Pentru cei dorinici sa exploreze Creta, Hersonissos este cel mai bun punct de plecare datorita pozitiei sale centrale in nordul insulei si legaturilor bune oferite de reteaua de strazi si autobuze.
- turism de afaceri, sporturi acvatice si parasailling, Hersonissos fiind singura zona de golf din insula Creta.

Cum ajung in Hersonissos?

- cu avionul: Bucuresti – Creta (Heraklion), apoi din Heraklion cu autobuzul – 26 km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu