luni, 22 octombrie 2012

Destinatii turistice Slovenia: Pestera Postojna

Obiective turistice Slovenia - Pestera Postojna

Pestera Postojna (in limba slovena “Postojna Jama”) este una dintre cele mai pesteri din Europa. Mai mult decat atat este si una extrem de interesanta (nu am folosit adjectivul “frumoasa” de teama sa nu se intrebe cineva cum poate fi o grota, …. frumoasa ϑ). Dar interesanta este cu siguranta.

 Galeriile descoperite insumeaza mai bine de 20 de km, insa se pot vizita doar 5.2 km din ele. Se intra in pestera cu un trenulet (care are o viteza considerabila, suficienta cat sa-ti inghete putin mainile pe balustrada de sustinere), insa imaginile sunt incredibile.
Pestera Postojna - Slovenia

Peste tot sunt o multime de stalactite si stalacmite de toate formele, care au intrecut cu mult imaginatia mea- sunt unele de exemplu care seamana cu bucati de perdea ondulata pe care ai tendinta de a le atinge pentru a te convinge ca sunt din piatra si nu sunt din material textil.
Coloanele sunt superbe, parca au fi sculptate de mana unui mare artist (de fapt sunt sculptate de mana celui mai mare artist: Natura). Vazand si simtind toate aceste frumuseti inedite, cei 20 de euro pe care ii platesti pe bilet ti se par o nimica toata.

Pestera Postojna - Slovenia

Dupa ce parcurgi cam 2 km cu trenuletul urmeaza partea de mijloc care se viziteaza mergand pe jos. Esti insotit de un ghid (in ce limba vrei: engleza, germana, franceza, spaniola) care iti prezinta frumusetile din jur denumite intr-un mod ingenious de cei care le-au descoperit. Sunt stalagmite care seamana cu niste ace care sunt infipte in tavan, atat sunt de subtiri si bine definite. In timpul vizitei, intr-una din incaperile mari, cineva stinge lumina pentru cateva momente. Este un sentiment incredibil sa te simti in interiorul pamantului, intr-un spatiu rece si umed, pe intuneric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu