luni, 22 octombrie 2012

Destinatii turistice in Grecia - Peloponez: Nafplio

Destinatii turistice in Grecia - Peloponez: Nafplio

Nafplio, prima capitala a Greciei moderne, este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Peloponez, insa este o destinatie turistica mai putin promovata, meritand mai multa atentie din partea turistilor.

Legenda spune ca orasul a fost fondat de Nauplios, fiul lui zeului marii - Poseidon.
Nafplio este ca un muzeu viu, un oraş încărcat de legende şi istorie, cu stradute inguste si cladiri vechi, cu balcoane acoperite cu muscate si boungainvillea, magazine, taverne si cafenele.
Aflat la aproximativ 2 ore distanta de Atena de mers cu masina, Nafplio este destinatia ideala pentru turistii dornici de relaxare si excursii in imprejurimi.

Nafplio - Peloponez - Grecia

Atractii turistice in Nafplio

Nafplio  are numeroase muzee dedicate copiilor, arheologiei, razboiului etc. Muzeul de Arheologie din Nafplio este gazduit de o cladire in stil neoclasiic , viizitatorii gasind aici exponate din Mycenae, piese din paleolitic si mezolitic.
Cel mai vechi castel din Nafplio este reprezentat de fortareata Akronafplia, care se inalta in partea veche a orasului.
Nafplio este strajuit de două vârfuri muntoase acoperite fiecare de câte o fortareata: Bourtzi si Palamidi.
Aidoma pozelor din cartile de povesti, panorama asupra portului din Nafplio se mandreste cu una dintre cele mai frumoase imagini: fortareata Bourtzi. Fortareata Bourtzi, asezata pe micuta insula de langa port, a fost construita de venetieni in anul 1473 pentru apararea orasului Nafplio de atacurile piratilor venite dinspre mare.
Nafplio - Peloponez - Grecia
Fortareata Palamidi este o impresionantă construcţie la care accesul se face fie urcând "cele 999 de trepte" (in realitate sunt mai putine), fie pe partea cealaltă a muntelui, inchiriind un taxi, o masina sau cu autoturismul personal.
Situata la 216 metri inaltime, fortareata Palamidi domina orasul Nafplio si a fost construita intre aniii 1711 – 1714. Turistii ce ajung pana la fortareata vor avea parte de o panorama spectaculoasa asupra Golfului Argos, asupra orasului Nafplio si a intregii zone inconjuratoare, din regiunea peloponeza. Pentru a ajunge la fortareata trebuie sa va rezervati o zi intreaga, sa aveti o buna conditie fizica, multa rabdare si sa nu uitati sticla cu apa, ochelarii si palaria de soare.
In Nafplio turistii pot face cumparaturi de la negustorii care vand produse locale tradionale, suveniruri, etc.
Din Nafplio poti vizita Atena sau ai posibilitatea sa mergi sa vezi cateva dintre cele mai renumite situri arheologice ale Greciei: Argos, Myceneae, Epidavros, Corint sau Nemea.

Nafplio - Peloponez - Grecia

Cum ajungi in Nafplio?

- cu masina: Bucuresti (RO) - Giurgiu (RO) - Ruse (BG) - Sofia (BG) - Promachonas (GR) - 1000 km - aproximativ 21 ore;
- cu avionul Bucuresti - Atena, iar din Atena cu autobuzul - 120 km (2 ore).
Daca vrei sa vizitezi Nafplio nu alege un circuit organizat de agentiile de turism, cu un traseu larg prin Grecia continentala. In acest caz vizita in Nafplio va dura foarte putin, 30-60 de minute si nu vei avea timp sa vezi mai nimic din atractiile orasului. Poti alege un sejur in Nafplio sau ai numeroase posibilitati de cazare in Atena si sa faci o excursie pana aici.
Daca alegi sa petreci un sejur in Peloponez sau in Nafplio ai la dispozitie numeroase posibilitati de cazare. In Nafplio sunt hoteluri pentru toate buzunarele, apartamente, vile si pensiuni, pretul mediu pentru o camera fiind intre  50 – 60 euro pe noapte cu mic dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu