sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Parcul dendrologic Simeria

Atractii turistice din judetul Hunedoara - Parcul dendrologic Simeria

Pentru iubitorii de natura, Parcul Dendrologic Simeria este un vis. O plimbare pe aleile lui, intr-o zi insorita de toamna iti ofera un peisaj de neuitat in care miile de copaci isi etaleaza cu eleganta culorile superbe in nuante de galben, rosu sau  caramiziu.

Parcul dendrologic Simeria

Parcul Dendrologic Simeria  este de departe cel mai mare parc amenajat din Romania, al treilea din Europa si al 11-lea din lume, asa cum l-a clasificat Enciclopedia Britanica.  
 Arboretumul a fost creat in anul 1760 pe domeniul unor familii nobiliare din Transilvania si cuprinde peste 2.000 de specii de plante si arbori din toata lumea. Cu o intindere de aproape 70 de hectare, minunatul colt de natura contine cea mai veche si valoroasa colectie de plante exotice si autohtone din Romania. 
Parcul dendrologic Simeria

Parcul Dendrologic Simeria a fost creat in stil englezesc, nobilimea maghiara incercand astfel sa imite stilul de viata al aristocratiei din Imperiul Britanic. In perioada comunista a fost confiscat de statul roman de la fostii proprietari si trecut sub egida Academiei Romane.
S-a pornit de la o prima alee cu castani, s-au plantat apoi salcami ajungand, in jurul anului 1950 la 250 de specii aclimatizate. In prezent parcul gazduieste mii de arbori, unii foarte rari pentru aceasta parte a Europei: circa 13 specii de magnolii din China; conifere din America, Japonia, Himalaia; nuci exotici din Coreea, Japonia, China, America, exemplare de stejar piramidal, chiparos de baltă, coniferul oriental, arbore de plută, eucalipt. Rezervatia se afla pe malul raului Mures si este un loc foarte apreciat atat de specialisti in domeniul silvic si botanic cat si  de miile de vizitatori care isi incanta privirea cu specii rare de liane, plante lemnoase, arbori si arbusti exotici.

Parcul dendrologic Simeria

Oricand aveti drum prin zona, nu ratati aceasta oportunitate mai ales ca de vreo 10 ani parcul a fost revendicat de fostii proprietari si nu se stie daca, ajund din nou proprietate private  va mai putea fi vizitat.
Parcul Dendrologic Simeria este situat la periferia orasului Simeria  (judetul Hunedoara), la 10 km de Deva, iar accesul se face din DN7, urmand Strada 1 Decembrie, apoi Strada Biscaria.
Taxa de intrare este foarte mica, doar 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu